Servisne informacije, ponedjeljak, 24. juli 2017. godine

– Vatrogasna jedinica Velika Kladuša jučer je od 13:35 do 16:15h intervenisala u Čaglici, gdje je požar zahvatio oko dunum ipo njive. Požar je, najvjerovatnije, uzrokovan nehatom i nepažnjom. Dežurni vatrogasci bili su Kapić i Delanović.

– Jednu saobraćajnu nezgodu, u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, zabilježila je Policijska stanica. U proteklom periodu nije bilo prijavljenih krivičnih djela, niti slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

– 72 pacijenta, uglavnom sa problemima vezanim za povraćanje i proljev, obratilo se za pomoć u Hitnu službu medicinske pomoći Doma zdravlja. Dežurni doktori bili su Semra Pajazetović, Valbona Mahmutović i Mustafa Hodžić.

– Isporuka električne energije na području Velike Kladuše je uredna.

– Vodoopskrba domaćinstava odvija se bez problema.

– Planiranom dinamikom teku i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

– U Veterinarskoj stanici saznajemo da u subotu u Klaonici „Meso Kasumović“ nije bilo zahtjeva za pregled mesa radi utvrđivanja ispravnosti za konzumiranje.

– Prema podacima iz BIHAMK-a, ovog jutra nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Vozi se uz povoljne vremenske uslove, a frekvencija vozila u jutarnjim satima, pojačana je u gradskim centrima. Zbog radova na asfaltiranju ulice „Zuhdije Žalića“ u Velikoj Kladuši vozačima se preporučuje da za saobraćaj koriste dio zaobilaznice pored Gradske sportske dvorane. I večeras će u terminu od 19:00h do 01:00h u centru Velike Kladuše biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja zbog održavanja sadržaja manifestacije „Kladuško ljeto 2017“. Za saobraćaj će se koristiti alternativni putni pravci, odnosne sporedne ulice grada. Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Jutros nema dužih zadržavanja pri prelasku granice ni na GP Velika Kladuša – Maljevac.

 Vozači, oprez! Po prvi put u funkciji je stacionirani radar u Drmaljevu koji mjeri brzinu kojom vozači voze zaobilaznicom pored Gradske sportske dvorane i Gradskog stadiona prema GP Velika Kladuša – Maljevac. Ograničenje na ovoj dionici je 50 km/h  s tolerancijom od 10 posto.

– Danas će preko dana umjerena oblačnost sa zapada prelaziti preko Bosne i Hercegovine. Poslije podne su mogući pljuskovi sa grmljavinom u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Krajem dana i tokom noći na utorak se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će u cijeloj zemlji usloviti kišu, jače pljuskove i grmljavinu. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 31 i 35°C, na jugu do 38°C.

– Slično kao u proteklom periodu, nešto ugodnije tokom jutra, nakon toga sparno, uz izrazito visoke vrijednosti temperature zraka. Na sjeveru i mjestimično u unutrašnjosti, probleme osjetljivim osobama uzrokovaće i povećan sadržaj vlage u zraku, izraženije u drugom dijelu dana, što će opću sliku dodatno usložnjavati. Savjetujemo da reducirate aktivnosti kao i da se ponašate u skladu sa preporukama za ovakve vremenske prilike.

Svidja vam se objava. Podijelite je sa prijateljima.